• heel veel ouderwetse kaarten. Heerlijk!

 • Derek is ook op 12 mei jarig. Heel bijzonder dus

 • Gezellig koffiedrinken met iets lekkers erbij!

Verjaardagsplezier 18-5-2019

 

Vorig weekend ben ik jarig geweest en dat heb ik geweten! Een hele tafel vol met leuke kaarten die mensen speciaal voor je hebben uitgezocht met leuke boodschappen erop. Nu vind ik het ook leuk om spciaal voor iemand een kaartje uit te zoeken, maar als dan iemand dat speciaal voor jou doet dan is dat zo bijzonder.  Verder trakteer ik in alle lessen op koffie en thee met iets lekkers erbij. Het is ontzettend leuk om lekkere dingen uit te zoeken en te zien dat ik de mensen er een plezier mee doe. De tafel lekker vol met allemaal gezellige kletsende mensen en geen enkele groep heeft me vergeten met een bonnetje, kaartje of presentje. Nu hoeft dat natuurlijk niet, maar toch is het leuk! Denken aan elkaar en vieren wat er te vieren valt. Als ik het boekje Ikigai citeer dat in de "Blue spots" waar de mensen het oudste worden, alles wordt gevierd wat er te vieren valt, dan zijn we met elkaar goed bezig om vitaal en vooral gezellig oud te worden.

Ik bof met zoveel mooie , fijne, warme en vitale mensen om me heen!

Met recht mag en kan ik zeggen dat ik het mooiste beroep in de wereld heb dat bij me past!

 

StoelFIT als laatste clubje.... 21-4-2019

De lessen StoelFIT zijn voor veel deelneemsters het laatste beweegclubje waar ze lid van worden .... De meeste mensen stoppen omdat het niet meer kan en niet omdat ze iets anders gaan doen of StoelFIT niet leuk meer vinden.  Toen ik startte met StoelFIT was mijn doel om een volwaardige beweegles te ontwikkelen waar de deelnemers écht iets aan hebben. Niet zomaar wat oefeningen doen op muziek, maar écht werken aan vitaliteit met rek- en strekoefeningen, coördinatie, balans, evenwicht, beweeglijkheid, kracht, oog/hand coördinatie etc. Daarnaast biedt Fitrotterdam koffiedrinken en leuke uitjes om met elkaar in contact te blijven op een ander vlak. Het raakt me altijd als mensen me bellen en zeggen dat het niet meer gaat ivm ziekte of lichamelijke klachten. Je bouwt toch een band op met de mensen waarmee je werkt en ik houd ook een beetje van ze. Ik herken ze aan hun houding manier van bewegen of stem en dat blijft altijd leuk.  Soms komen mensen weer terug als ze hersteld zijn en dat vind ik op zo'n hoge leeftijd altijd heel bijzonder. Als ze ermee stoppen dan mis ik de mensen zeker, maar dat hoort erbij.  Gelukkig blijven er altijd voldoende mensen over in de les, maar het raakt me wel want ouder worden is steeds een deurtje dicht doen, al wil je dat niet.

Vitaliteit is niet te koop..... 19-2-2019

Vitaal blijven gaat makkelijker in een groep, daarom geef ik alleen maar groepslessen. Als je in een ritme zit van een vast uur per week, op een vaste plek, met een vaste docent en bekende mensen, dan ga je makkelijker bewegen dan als er geen "must" achter zit.

Vaak hoor ik senioren zeggen dat ze niets meer willen moeten. Maar het gevolg is dat de dagen voorbij glijden, de mensen teveel zitten, laat naar bed gaan en geen regelmaat en ritme meer hebben. Het ritme van eten, bewegen en slapen is goed voor een lijf. Het past zich daaraan aan en het blijft vitaal. Zodra je denkt:"Ach dat doe ik morgen wel" of "Bewegen hoeft voor mij niet meer, ik beweeg al genoeg in huis (van de bank naar de wc of keuken en weer terug)" dan hoeft het lichaam ook  niet meer vitaal te blijven en gaan de mensen verslappen.

Lichamelijk en geestelijk. Als men eenmaal verslapt is dan is het oude "beweeg en leef "niveau bijna niet meer terug te krijgen of alleen met heel veel inzet en moeite. En daar hebben velen juist geen zin in. Wie vitaal oud wil worden zal zolang mogelijk in beweging moeten blijven, al zal dat soms een tandje lager moeten.

Wat mij opvalt is dat mijn leden bewuste bewegende mensen zijn. De opmerkingen van :"Ik blijf dit zolang mogelijk doen hoor"(Ploon van 81), "Ik ga me toch niet oud gedragen"(Jenny van 91) , "Als ik ga zitten kan ik straks helemaal niets meer"( Riet met diabetes).

In een les doe ik oefeningen die het ouder wordende lichaam nodig heeft. Rekken, strekken, kracht, coördinatie, oogbewegingen, evenwicht, oefeningen met handen en voeten en voor de houding. Als die oefeningen wekelijks herhaald worden dan blijft dat beweegpatroon in het lichaam zitten en zal de kans op vallen en stijf worden minder groot zijn.

Iedere les leer ik weer van mijn deelnemers door wat ze doen, zeggen en bewegen. Bewegen is net zo belangrijk als eten en slapen, maar voordat we het weten "zitten" we met een steeds groter wordende groep senioren, die niet vitaal meer zijn en (erger nog) kunnen worden.

Hoe leuk zijn mijn lessen en hoe leuk is het om deel uit te maken van een leuke groep. Af en toe gaan we met elkaar uit eten of organiseer ik een tripje naar het theater of met een bus. Dat doe ik voor mijn plezier en dat gaat low-budget zodat zoveel mogelijk mensen mee kunnen gaan. Bewegen MOET  om vitaal oud te worden en wees eens eerlijk, wie wil dat nou niet?  Maar het gaat niet vanzelf.....en ik ben dankbaar daar mijn steentje in bij te kunnen dragen.

Werken met mensen is het mooiste dat er is! 15-9-2018

Koffie drinken na de les in de Romeijnshof

De eerste maand zit er alweer op. Deze maand hebben 28 nieuwe leden zich aangemeld, die hun weg hebben gevonden in de bestaande lessen of in de nieuwe lessen StoelFIT op dinsdag of LigFIT op woensdag. Hoe leuk zijn de reacties als de mensen direct voelen dat de lessen helpen en zich vitaler voelen. Ook heeft iemand van 94 jaar zich aangemeld voor StoelFIT en ik schatte haar wel 10 jaar jonger! Het is toch ongelooflijk hoe vitaal mensen nog kunnen zijn. 

In de StoelFITles zie ik mensen veranderen. Komen ze kromgebogen met een rollator de zaal in, op de stoel met de muziek aan worden ongekende "oude talenten"weer aangeboord en blijken ze toch nog heel veel te kunnen met bewegen. Soms is het even zoeken naar de juiste beweging, maar in een groep en met goede muziek (met een goed ritme) lukt het vaak geweldig.

De LigFITles voorziet duidelijk in een behoefte en het is bijzonder dat een uurtje liggen zo snel voorbij gaat als je bezig bent. Oefeningen voor de rug en nek maar ook rekoefeningen en gezichtsoefeningen. De eerste mail met de behandelde oefeningen is er al uit gegaan.

Werken met mensen en bewegen geeft zoveel voldoening en plezier, ik hoop dit nog jaren vol te kunnen houden. De Romeijnshof blijft in ieder geval nog een tijd open, dus de onzekerheid is gelukkig weg. De Tauruszaal die ik nu 8 uur per week gebruik is de mooiste, beste en grootste zaal in heel Ommoord en ik geef daar zo graag in les!

Ik ben heel benieuwd hoe de nieuwe lessen zich gaan ontwikkelen, maar dat komt wel goed want de spirit zit er al in en de kop is er af!

Workshops Ismakogie heel leerzaam

Deze week heeft Ismakogiedocent Dirkje Swiersma 3 proeflessen bij ons gegeven. Op de opkomst was prima en ze heeft ons allemaal laten ervaren hoe bijzonder de Ismakogische manier van bewegen is. Naast de basisprincipes vanuit de voeten heeft ze veel verteld en gedaan om ons vooral te laten VOELEN dat je lichaam ook op een andere manier te trainen is.

Bewust de bewegingen doen, kijken wat je doet, kleine bewegingen met grote invloed het kwam allemaal voorbij. Op de foto een prachtige oefening die ik zelfs nog nooit gedaan heb en dat wil wat zeggen want ik geef tenslotte al 35 jaar oefeningenlessen.

We misten wel de muziek en sommigen een beetje de actie want het is totaal anders dan de lessen die ik wekelijks geef. Maar tóch een prima ervaring en ik zal er zeker oefeningen van meenemen die ik heb geleerd in mijn eigen lessen. 

Ismakogie is eigenlijk een groepsles met heilgymnastiekoefeningen en door de oefeningen met de stokken en balletjes kon iedereen voelen dat er ook nog anders spieren in je lijf zijn dan de grote spieren. Ook een eye-opener was dast kleine bewegingen vaak nog efficiënter zijn dan grote bewegingen zeker bij klachten. Oefeningen voor de rug, houding en schouders voelden dan ook geweldig.

Dirkje zal zeker nog een keer terug komen voor de dames die toch graag meer willen leren in een aparte workshop.

Hieronder nog wat foto's die een goed beeld geven van de lessen.

 

 • Oefeningen met stokken voor schouders, armen en nek

 • Dubbele balletjes op elkaar drukken is nog lastig

 • Veel belangstelling!

Weet je waar ik nu blij van word????

Mensen die ik zie genieten van bewegen en die ik vooruit zie gaan. Het klinkt raar, maar daar kan ik nu blij van worden! Die kleine vooruitgang, de lol die mensen erin vinden om met hun lijf bezig te zijn en te merken dat er altijd nog vooruitgang is te boeken in hun bewegen. En dat is onafhankelijk van de leeftijd, dat is nog het mooiste. Vanochtend had ik mijn OchtendFIT groep in de grote sporthal. We waren bezig met allemaal stap vormen over blokken, banken, laddertjes en lage hordes. Prachtig om te zien dat mensen eerst voorzichtig over de obstakels heen stappen  en na een paar keer het ritme erin krijgen om dan als een stel pubers over de hekjes heen te springen. Jong geleerd is oud gedaan dank je dan, maar soms hebben ze het nooit geleerd, maar leren ze het nu in mijn lessen en het lukt. Ik kan écht genieten als mensen dat succes zelf beleven maar er ook zelf aan werken. Ik geef ze het geloof dat te kunnen door de opbouw , sfeer en aanbod van de les. Op de leeftijd dat eigenlijk het bewegen alleen maar minder wordt als je niets doet (boven de 60 jaar) is er dus nog heel veel mogelijk als je het maar doet en dat doe je niet alleen!

Dat maakt het lesgeven aan senioren zo leuk en het wekelijkse beweegritme zorgt er ook voor dat het vertrouwen in eigen bewegen stijgt. De beweegvormen die ik doe zijn niet bedreigend maar juist uitdagend voor de mensen. Iemand die niet beweegt begrijpt dit niet, want die heeft nooit ervaren wat je lijf nog allemaal kan leren en je vriend kan zijn door en met bewegen. Wie kan bewegen zal een grotere wereld hebben, maar zich ook prettiger voelen. Beter bewegen is voor iedereen weggelegd, maar een sportgroep, wekelijkse lessen, iedere week komen en natuurlijk meedoen, zijn wel voorwaarden die belangrijk zijn. Dat vinden de mensen in mijn lessen en ik vind het terug bij hen die trouw komen en ondanks de kou er toch maar weer staan in hun sportoutfit.

Alle mensen van mijn groepen, ik ben trots op jullie! Jullie bewegen maakt mij blij maar ook het beweegplezier dat ik in jullie  terug zie maakt me blij! Na de les het koffiedrinken met elkaar hoort erbij en dan besef ik me weer dat ik het goede vak heb gekozen waar ik voor ga en sta.  

Alle lessen zitten VOL! 20-2-2018

Wie had dat gedacht 10 jaar geleden? Alle 7 lessen zitten vol die ik geef met het maximale aantal deelnemers. 23 in de lessen in de grote zaal en 33 in de sporthal. En het bijzondere is dat iedereen heel trouw komt. In totaal 170 leden, echt heel bijzonder. De sfeer in de lessen is super, alle mensen zijn leuk naar elkaar, er wordt hard gewerkt zoals het hoort.... en na de les tijd voor kletsen. Iedereen voelt zich er goed bij inclusief mijzelf.

De volgende fase is nu dat ik de leukste docenten zoek om les bij me te komen geven in beweegmethodes die ik niet kan geven. Anneke van der Sar is gestart met de Qigong en haar deelneemsters zijn heel enthousiast. Kan ook niet anders want Anneke is een topper. Voor het geheugenFIT heb ik Silvia Bos kunnen strikken. Een lesgeeftopper die bevoegd docent Cognitieve Fitness is. Wat ben ik er trots op dat zij voor ons deze bijzondere cursus komt geven in maart. Iedereen kennis laten maken met bijzondere beweegmethodes was één van de dingen die ik 10 jaar geleden voor ogen had. Natuurlijk doe ik ook graag mee want wat ik leer kan ik ook weer verwerken in mijn eigen lessen.

Vandaag gaan we met 27 dames naar de voorstelling "Sleeping beauty on ice" in het Nieuwe Luxor. Ik vind het geweldig om met mensen die anders alleen niet naar het theater zouden gaan, nu met elkaar met de metro naar deze geweldige voorstelling te gaan.  Hierbij dank ik het Luxor dat we gebruik konden maken van een leuke actie.

FITrotterdam is vitaal en bruist. Kijk maar bij de cursussen die ik in de planning heb staan. Doe mee en werk aan je lijf want dat is het kostbaarste dat we hebben!

Bewegen gaat vanzelf als het leuk is! 11-2-2018

Iedere keer sta ik er weer van te kijken hoe snel een les voorbij vliegt.

De muziek doet wonderen en bij mij vloeien de oefeningen vanzelf over in elkaar. Als de energie goed is dan wordt er hard gewerkt en kost een beweegles geen moeite. Natuurlijk mag je voelen dat je moe wordt en zeker dat je spieren gaan aanspannen, maar de beoeling is dat je fitter uit de zaal komt en voelt dat je lijf die beweging heeft gehad wat het nodig heeft. Mensen denken dat het altijd goed is als je spierpijn hebt na een les. Dat is dus niet zo. Je mag het wel voelen, maar krom lopen van de spierpijn, dan heb je iets niet goed gedaan. Je mag het ook voelen als je een paar keer niet bent geweest. Dat je voelt dat je stijver bent of dat je voelt dat je juist meer last krijgt van bepaalde klachten, doordat je te weinig hebt gedaan.

Bewegen blijft bijzonder en zeker in een groep waarbij de energie stroomt, zoals dat heet. Je lichaam gaat vanzelf mee op de stroom van de les en je doet 10 x zoveel dan dat je thuis "gezellig" voor de TV of de computer staat met een digitale les.

Een groepsles is een wondermiddel, zeker als je de mensen gaat kennen en je altijd dezelfde docent voor je hebt staan die je kent.  Helaas sterft het fenomeen een beetje uit en dat is jammer, maar ik blijf staan voor de groepslessen, want dat werkt het beste voor je lijf en je doorzettingsvermogen.

Als je iets leuk vindt gaat het bewegen vanzelf en kost het weinig moeite. Dat geldt ook voor mij als docent. Zonder groep kan ik geen lesgeven en de groep beweegt niets of weinig zonder mij.  Het blijft bijzonder en ik ben er trots op dat in FITrotterdam zulke leuke groepen zijn ontstaan! 

Parijs in 1 dag 2-2-2018

Uitjes horen erbij en dit keer ben ik wel erg ver gegaan, namelijk in 1 dag naar Parijs met de Thalys. Enthousiast geworden door het filmpje van de NS op TV zijn we met maar liefst 25 personen naar Parijs gegaan.  Mensen die anders nooit naar Parijs zouden gaan hadden zich ingeschreven en we hebben een super dag gehad. Prachtig om te zien dat er leuke groepjes worden gevorrmd door mensen die elkaar alleen van gezicht in de les kennen. In deze groep zaten mensen uit 4 verschillende lessen, dat was zo leuk. Naast een tour met de bus hebben we natuurlijk gebruik gemaakt van de metro en heeft iedere groep iets specifieks bezocht. Aan het eind vHn de dag lekker gegegeten vlak bij het Gare du Nord en daarna in 2 1/2 uur weer naar huis. heerlijk. Wat een leuke dag hebben we gehad. Meer foto's en een uitgebreider verslag kan je lezen bij "uitjes".

Het was super en we gaan zeker volgend jaar weer!!!

1-2-2018 Fitrotterdam loopt als een trein

met 23 personen naar de film Victoria en Abdul

De eerste maand van het jaar zit er weer op en we hebben 12 nieuwe leden mogen verwelkomen. Inmiddels zitten bijna alle lessen vol met 23/23 personen en de OchtendFIT club telt in de grote WIONhal maar liefst 33 leden. Ook deze les zit vol, al maak ik voor 2 heren nog een uitzondering, want die kunnen we nog goed gebruiken.

In totaal hebben we  165 leden die iedere week met veel plezier komen sporten.  Het is bijzonder hoe hecht de groepen worden en na de les koffie drinken of buiten de les nog eens afspreken.  De cursus Qigong loopt prima met 7 deelneemsters en morgen gaan we met 26 personen met de Thalys naar Parijs voor 1 dag. Dat zal weer een super dag worden waar we met de bus langs alle bezienswaardigheden gaan en met elkaar koffie drinken en ergens dineren.  Het mooiste is dat mensen meegaan die anders niet naar Parijs zouden gaan en met een groep wel. Daar organiseer ik de uitjes voor!

De cursussen FaceFIT en FIT wandelen staan op de rol en die zijn zeker de moeite waard om nieuwe oefeningen te leren die u zelf thuis kunt doen.

FITRotterdam is in beweging en zet mensen in beweging, want bewegen is de basis voor een vitaal leven!

 

 • Actieve oefeningen in 2 tallen

 • FaceFIT doe je liggend...met gezichtsoefeningen je lichaam trainen!

 • De WION hal blijft bijzonder,die is zo groot dat ik daar geweldige lessen kan geven

16-12-2017 Jaarafsluiting met lunch en workshops

Wat was het een geweldige jaarafsluiting op vrijdag 15 december. Wel 60 deelnemers van de verschillende lessen deden mee met de workshops GeheugenFIT , Qigong en FaceFIT. De Goochelert heeft tussendoor iedereen in de maling genomen met trucks en de lunch was geweldig. De stoelmasseurs hadden veel werk want de helft wilde graag "onder handen"genomen worden. Geweldig vond iedereen dat!

We hebben een ontzettend leuke ochtend/middag gehad en iedereen heeft genoten. Daarbij vergeet ik niet de medewerking te vermeldien van de super vrijwilligers van de WION sporthal die de catering hebben verzorgd. Geweldig.

In januari starten we met cursussen voor het GeheugenFIT en Qigong in de Romeijnshof.

FIT Rotterdam is in beweging en zet mensen in beweging.  Naast het lichaam is ook het hart en de de sociale kant belangrijk om vitaal te blijven. Daar gaan we dit jaar verder mee met leuke lessen, uitjes en workshops voor het gehele lichaam.

 

 • GeheugenFIT met Astrid

  Geheugen trainen via lichamelijke oefeningen. Meer leren? Schrijf in voor de cursus in januari

 • Qigong met Anneke

  Leer ontspannen met je lichaam omgaan en combineer dat met de ademhaling. Leer mee en doe de cursus die start op 12 januari

 • FaceFIT met Saskia

  Je gezicht is de ziel van je lichaam. Leer je gezichtsspieren te gebruiken om je lichaam te trainen. Leuk en leerzaam.
  Ervaar het zelf. Anti rimpel op 6 februari 13.00-15.15 uur

oktober 2017 Workshops reanimatie een groep succes!

Dit jaar heb ik voor het eerst workshops reanimatie georganiseerd.

Oefen op de poppen en met de AID zodat we allemaal weten wat we moeten doen als iemand een harstilstand heeft.

In samenwerking met Co Bos  hebben er 18 personen hun reanimatiediploma gehaald!

Fantastisch dat jullie allemaal mee hebben gedaan. Volgend jaar komt er weer een cursus en een jaarlijkse update avond om het reanimeren te onderhouden.

Mijn oudste EnerFITster van 90 jaar!

Deze week heb ik een foto gemaakt van Jenny. Het is ongelooflijk hoe vitaal ze nog is en voor mij is ze een voorbeeld hoe je vitaal oud kunt worden. Deze week hebben we gewerkt met stokken en wat is er handiger dan de benenstretch te doen.  Kijk eens naar haar benen, nog helemaal gestrekt! Eerlijk gezegd wist ik niet wat ik zag, ik weet dat ze vitaal is maar zo vitaal...Jenny sport al 5 jaar bij me en komt nog iedere week met de auto naar de sportzaal.  

Als je vraagt naar haar geheim zegt ze altijd: In beweging blijven, gezond eten én de TUIN.

Ze is een verwoed tuinierster en geniet van het rommelen in haar tuintje. Iedere dag vers koken houdt haar gezond en dat ze nog auto kan rijden vind ik bijzonder. Haar leeftijd? Ze is 90 lentes jong en dat zou je haar niet geven. Af en toe smokkelt ze met een oefening en dan zeg ik altijd:"O ja, dit is de 90 jarigen variatie."Aangezien ze de enige is die 9 kruisjes achter haar naam heeft staan is die opmerking specifiek voor haar bedoeld.

De andere dames van de groep zullen haar kwa leeftijd niet inhalen, maar zitten haar wel op de hielen al begint de achterhoede bij 85 jaar. Ook die zijn nog heel vitaal.

Het is zo bijzonder om kwalitatieve actieve lessen te mogen geven aan mijn dames en ik geniet daar écht iedere les weer van. Na de les lekker koffieleuten en bijkletsen en zo hoort een sportochtend ook te zijn vind ik. Al heeft iedereen zo zijn ongemakjes, de praatjes tijdens de koffie gaan daar niet over, want de aandacht wordt gelegd op bewegen en genieten van het leven.

Lieve Jenny ik ben trots op je en ben vereerd dat ik jouw gymjuf mag zijn en van dichtbij mee mag maken dat bewegen op hoge leeftijd absoluut mogelijk is. Hierbij citeer ik dan wel jouw woorden:

"Je moet wel in beweging blijven, van zitten roest je vast".

10-9-2017 10 jaar EnerFIT

Wie had gedacht toen ik op 10 september 2007 begon met de lessen van FITRotterdam. Die naam had ik toen nog niet en ik startte met deze 3 dames. Nu heb ik 143 leden die wekelijks komen sporten met 4 verschillende lessen.

De leeftijd loopt uiteen van 50 t/m 96 jaar, hoe leuk is dat. Wat heb ik ook een boel geleerd die 10 jaar, heel veel oefeningen ontwikkeld, lessen gegeven, activiteiten georganiseerd, intussen ook boekjes uitgegeven en nu de site www.elkedageenoefening.nl . Het blijft leuk, ik geniet iedere les van de mensen, oefeningen en muziek.

juli 2017 Theater en bewegen gaan uitstekend samen!

Met elkaar naar het theater gaan hoort er ook bij, en wat is er dan leuker dan de musical   "de Marathon" te bezoeken? Gisteren zijn we met 11 dames uit verschillende groepen naar de Marathon geweest en we hebben genoten. Wat hebben we gelachen om de mooie en grappige vondsten om actiever en fitter te worden. de musical bevat eigenlijk alles wat je zoekt, van leuke muziek, prachtige teksten en liedjes, spanning en ook verdriet, complimenten aan de makers van deze musical. De scene met de loopbanden en dynabands zijn wat mij betreft hilarisch!!! Met de actie van de Rotterdampas hadden we prachtige plekken in de zaal voor een leuke prijs en we zijn met elkaar met de metro gegaan. Het is mooi om te zien dat er door de sportlessen nieuwe vriendschappen ontstaan. Als we niet met elkaar waren gegaan had waarschijnlijk niemand alleen naar het Luxor gegaan. Met elkaar is het toch leuker en ook prettiger en veiliger reizen.

We houden deze uitjes erin, maar nu gaan we met elkaar van de vakantie genieten. Op het zomerrooster staan de lessen die toch nog gegeven gaan worden om niet al te stijf te worden.

 

april 2017 Sociale uitjes horen erbij

Naast bewegen zijn sociale uitjes ook heel belangrijk. de mensen treffen elkaar dan weer in een andere setting en praten eens over hele andere dingen dan bewegen. Af en toe organiseer ik een uitje met eten, naar het theater of een busreisje. Dat doe ik voor de teamgeest en de gezelligheid. Veel mensen zijn alleen en gaan dan niet zo snel uit eten of naar het theater. Met elkaar is dat gewoon veel leuker.

Vandaag het Rotteuitje met sleepboot RAAF en vanavond naar de Marathon, de musical. We maken gebruik van de aanbieding van de Rotterdampas en gaan met een grote club naar het Nieuwe Luxor. Zonder mijn actie was er waarschijnlijk niemand gegaan. Kijk en dat is nou leuk!!!

februari 2017 Elke week is het weer feest

Iedere week sta ik er weer van te kijken als alle dames zich weer verzamelen om 9.00 uur 's ochtends. Gezellig kwekkend komt iedereen binnen en worden de laaste nieuwtjes weer uitgewisseld. iedereen pakt zelf de spullen als een matje, gewichtjes, blokje en dynaband en zoekt een plek in de zaal. De plek in de zaal is een ongeschreven regel, maar iedereen zit meestal op het zelfde plekje. De kletsdames achterin in het hoekje, de brave garde op de eerste rij, op de middelste rij de dames die zich verschuilen achter iemand anders en meestal zoeken ze een plek naast een bekende. Soms moet ik gewoon de muziek aan zetten en starten anders blijven ze kleppen. Eigenlijk is er geen verschil tussen een klas op de middelbare school of deze dames het enige verschil is de leeftijd. Jarenlang heb ik lesgegeven aan meidenklassen en dat geeft altijd een hele leuke energie. Er is gewoon geen verschil in chemie alleen doen we geen volleybal of turnen maar goede oefeningen om het lijf vitaal te houden. Een lolletje tussendoor hoort er ook bij en dat doen we zeker als we de TV programma's even de revue laten passeren tussendoor.

Bijzonder is dat mijn eerste groep andere kleding draagt dan de 2e groep. Het aantal streepshirts draagsters is in de 2e groep beduidend hoger dan in de 1e groep. Misschien zijn ze wat rechtlijniger, wie zal het zeggen....