Voetgymnastiek traint je hele lichaam

trek de hielen omhoog en druk de tenen goed op de grond. let erop: dat de tenen onder de knieën blijven. Voel de reactie in het bekken en je direct rechtop gaat zitten.

Dat had je vast niet gedacht, maar aan je voeten zit je hele lichaam vast. Door voetoefeningen te doen heeft dat invloed op de doorstroming in je hele lichaam.

Werken met je hielen werkt op je rug, bewegen met je tenen werkt op je schouders en je grote teen staat in relatie met de nek.

Hoe bijzonder is dat?

Als je interesse hebt in voetoefeningen, stuur me dan een mailtje naar saskia@fitrotterdam.nl en dan kan ik kijken of ik een digitale workshop kan organiseren waarbij u thuis prima mee kunt doen en oefeningen zal leren die u direct energie zullen geven.

Bewegen is ook een medicijn....

Bewegen en het werken met oefeningen is mijn passie en mijn vak. In iedere les doe ik alle oefeningen die het lichaam nodig heeft om vitaal te blijven. Alle gewrichten komen aan bod, maar we werken ook aan de ademhaling , evenwicht, oogbewegingen en coördinatie.

Door het werken op muziek gaan de bewegingen makkelijker en pakt het lichaam het ritme beter op waardoor de oefeningen minder moeite kosten.

"Rust roest" is een bekend spreekwoord en de gewrichten en het hele lichaam kunnen steeds slechter bewegen als ze niet gebruikt worden. De Coronamaatregelen maken veel oudere mensen bang zodat ze niet meer in de beweegles komen. Nu werken we volledig volgens de regels en is de kans op besmetting vrijwel nihil. Ook omdat de mensen die zich niet lekker voelen thuis blijven omdat ze niemand willen besmetten.

Het is jammer dat de overheid niet wat meer informatie geeft waarom bewegen zo belangrijk is en dat ook het sociale contact bijdraagt aan meer weerstand en een vitaler lichaam.

Bewegen en vooral oefeningen doen,  zorgt dat de bloedsomloop wordt geactiveerd en via de handen en voeten zorg je ervoor dat al je organen meer energie krijgen, zodat ze beter kunnnen functioneren.  Het hele lichaam staat met elkaar in verbinding en dat voelen de mensen in de lessen ook.

Gelukkig heb ik toch nog  goed gevulde lessen waar mensen bewust naartoe komen omdat ze voelen dat ze bewegen nodig hebben.

Bewegen loont en geeft energie!

Verslag Rondje Rotterdam

 "Rondje Rotturdam" met de bijnamen specialist Herco Kruik

Wat hebben we genoten vandaag. Heerlijk weer op pad met een bus iets leuks doen en lekker koffie en thee drinken.

Onze dubbeldekker met Jan als chauffeur was geweldig en het is vakwerk hoe hij zo'n grote bus door de stad rijdt.  Herco Kruik van de Scheurmail en de boekjes over Rotterdamse bijnamen was onze gids heeft ons écht alles verteld over Rotterdam met een grijns en met wijsheid. 

Velen van ons zijn échte Rotterdammers en het was zo leuk om straten of gebouwen weer te zien en dan te horen wat er voor bijzonders over te vertellen is.  

Het koffie drinken bij het Heerenhuijs in het park bij de Euromast is altijd een succes en het was nu geweldig weer, zodat we allemaal buiten konden zitten.

We hebben genoten!

 

  • Oefening tegen hielspoor met de schuimrol

  • Gebruik van het kleine balletje om doorstroming te verbeteren

  • De enkel trainen met een foambal

Mijn oudste EnerFITster van 94 jaar!

Deze week heb ik een foto gemaakt van Jenny. Het is ongelooflijk hoe vitaal ze nog is en voor mij is ze een voorbeeld hoe je vitaal oud kunt worden. Deze week hebben we gewerkt met stokken en wat is er handiger dan de benenstretch te doen.  Kijk eens naar haar benen, nog helemaal gestrekt! Eerlijk gezegd wist ik niet wat ik zag, ik weet dat ze vitaal is maar zo vitaal...Jenny sport al 5 jaar bij me en komt nog iedere week met de auto naar de sportzaal.  

Als je vraagt naar haar geheim zegt ze altijd: In beweging blijven, gezond eten én de TUIN.

Ze is een verwoed tuinierster en geniet van het rommelen in haar tuintje. Iedere dag vers koken houdt haar gezond en dat ze nog auto kan rijden vind ik bijzonder. Haar leeftijd? Ze is 90 lentes jong en dat zou je haar niet geven. Af en toe smokkelt ze met een oefening en dan zeg ik altijd:"O ja, dit is de 90 jarigen variatie."Aangezien ze de enige is die 9 kruisjes achter haar naam heeft staan is die opmerking specifiek voor haar bedoeld.

De andere dames van de groep zullen haar kwa leeftijd niet inhalen, maar zitten haar wel op de hielen al begint de achterhoede bij 85 jaar. Ook die zijn nog heel vitaal.

Het is zo bijzonder om kwalitatieve actieve lessen te mogen geven aan mijn dames en ik geniet daar écht iedere les weer van. Na de les lekker koffieleuten en bijkletsen en zo hoort een sportochtend ook te zijn vind ik. Al heeft iedereen zo zijn ongemakjes, de praatjes tijdens de koffie gaan daar niet over, want de aandacht wordt gelegd op bewegen en genieten van het leven.

Lieve Jenny ik ben trots op je en ben vereerd dat ik jouw gymjuf mag zijn en van dichtbij mee mag maken dat bewegen op hoge leeftijd absoluut mogelijk is. Hierbij citeer ik dan wel jouw woorden:

"Je moet wel in beweging blijven, van zitten roest je vast".